недеља, 31. јул 2016.

Векна са шећерним сирупом - Sirapslimpa

Векна са шећерним сирупом - Sirapslimpa
  • 50 г маслаца
  • 5 дл филмјолк-а (послужиће и густи јогурт обогаћен бактеријама или кефир)
  • коцкица свежег квасца
  • 1 дл шећерног сирупа
  • 2 кашичице соли
  • 6 дл (око 400 г) пшеничног брашна за хлебове (vetemjöl special)
  • 6 дл (око 300 г) финог раженог брашна (rågsikt)

  1. Истопите маслац, додајте "фил" (filmjölk) и течност загрејте на 37 степени.
  2. Измрвите квасац у чинију и додајте топлу течност и шећерни сируп. Мешајте док се квасац не раствори па постепено додајте обе врсте брашна и со и замесите тесто. (Vetemjöl special садржи више глутена па је потребно дуже га месити) Добро умешено тесто покријте чистом кухињском крпом и оставите на топлом око 45 минута.
  3. Тесто извадите на побрашњену површину за мешење и поделите га на два дела. Обликујте две векне и ставите их на  плех покривен папиром за печење. Пре печења векне оставите још неких 45 минута да се одморе. Пеците у рерни загрејаној на 200 степени око 45 минута.
Векна са шећерним сирупом - Sirapslimpa

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...